Фото: defense.gov

Коли Україна звільнить усі окуповані території: прогноз генерала США

Україна здатна звільнити всі окуповані Російською Федерацією території, але це відбудеться не найближчим часом. Цю війну у військовому плані РФ не може виграти.

Таку заяву зробив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

"Всі війни рано чи пізно закінчуються. Вони завершуються перемогою однієї сторони або іншої, або доходить до врегулювання шляхом переговорів. Цю війну у військовому плані Росія не може виграти", — сказав він.

Міллі наголосив, що Росія не досягла своїх стратегічних цілей в рамках військової кампанії. Водночас генерал переконаний, що Україна у перспективі зможе досягти своїх стратегічних цілей військовим шляхом.

"У той самий час стратегічні цілі України — звільнити всю окуповану Росією Україну. На окупованих територіях України є кількасот тисяч російських військ. Цього можна досягти військовим шляхом, але, ймовірно, не у найближчій перспективі", — сказав він.

Міллі переконаний, що криваві бойові дії триватимуть й надалі.

"Тож, що це означає?  Це означає, що бойові дії триватимуть, буде криваво, буде важко. І у якийсь момент обидві сторони дійдуть до врегулювання шляхом переговорів або ж вони дійдуть до військового вирішення у якийсь момент", — сказав генерал.

Він також наголосив, що, поки триватимуть бої, підтримка України продовжиться.

Нагадаємо, Україна отримає від Сполучених Штатів Америки черговий пакет військової допомоги. Його сума складе до 300 мільйонів доларів.

Раніше президент США Джозеф Байден під час свого виступу заявив, що місце Марка Міллі, який обіймає посаду голови генерального штабу США, займе генерал Чарльз Браун. Він замінить чинного очільника генштабу Марка Міллі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.05.2023 23:09