Фото ілюстративне зі соцмереж

Командири військових частин зможуть набирати особовий склад без участі ТЦК, — рішення Кабміну

Кабінет міністрів України вніс зміни до Порядку призову громадян на військову службу під час мобілізації на особливий період. Відтепер командири зможуть обирати собі новобранців без участі представників територіальних центрів комплектування.

Про це повідомив народний депутат від партії "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко на своїй сторінці в Telegram.

Він зазначив, що тепер надається право командиру військової частини відправляти підлеглих для проходження військово-лікарської комісії, щоби визначити їх ступінь придатності до подальшої військової служби.

"Надається право командирам військових частин здійснювати комплектування бойових військових частин за рахунок добровольців, які виявляють бажання проходити службу за призовом", — оприлюднив ще один пункт народний депутат.

Олексій Гончаренко також поінформував, що Генеральний штаб Збройних сил України може визначити перелік військових частин, командири яких здійснюють призов резервістів і військовозобовʼязаних.

Нагадаємо, що у вересні Гончаренко також повідомляв, що військове командування зупинить мобілізацію чоловіків віком від 18 до 25 років. Відповідну директиву видало командування Сухопутних військ Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.10.2024 14:35