Сергій Лавров. Джерело: росЗМІ

Кремль відреагував на попередні запрошення Росії взяти участь у другому Саміті миру

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що обговорення щодо проведення другого Саміту миру містить підходи, які є неприйнятними для Росії та "багатьох інших" держав. Це стосується української "Формули миру".

Про це Сергій Лавров заявив у середу, 17 липня, на прес-конференції в ООН.

Він сказав, що в основі обговорень для проведення другого Саміту миру лежить "Формула Зеленського", "про неприйнятність якої всім давно відомо".

"Кажучи про те, чим же там учасники потенційного другого Саміту миру будуть займатимуться, всі так чи інакше формулювали абсолютно односторонні, абсолютно неприйнятні для нас — і для багатьох інших, щиро зацікавлених у мирі, — підходи", — сказав Лавров.

Раніше заступник голови Офісу президента Ігор Жовква заявляв, що Україна прагне провести другий Саміт миру до кінця цього року. А президент України Володимир Зеленський казав, що представники Росії мають бути присутніми на другому Саміті миру. Він зазначав, що поставив завдання, аби у листопаді був повністю готовий план для проведення другого саміту.

Нагадаємо, тиждень тому аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що Україна має намір провести другу зустріч Глобального саміту миру до кінця 2024 року та планує запросити на нього Російську Федерацію. При цьому Кремль не зацікавлений у проведенні мирних зустрічей, про що неодноразово наголошувало російське керівництво.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.07.2024 21:41