На фото: Дмитро Пєсков. Джерело: росЗМІ

Кремль відреагував на заяву Шольца щодо можливої розмови у Путіним

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що наразі там не отримували офіційних запитів на телефонну розмову з російським диктатором Володимиром Путіним від канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Як повідомляє Deutsche Welle, Пєсков у середу, 2 жовтня, наголосив, що відносини між Берліном та Москвою "зведені фактично до нульового стану".

За його словами, спільних тем для розмови між Шольцом та Путіним "на перший погляд, немає". Також він додав, що російський диктатор "був і залишається відкритим до діалогу".

Так Пєсков прокоментував інформацію німецького видання Die Zeit, яке напередодні повідомило, що Шольц хоче зателефонувати Путіну.

Зауважимо, що остання телефонна розмова між Олафом Шольцом і Володимиром Путіним відбулася в грудні 2022 року. Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден, президент Франції Еммануель Макрон і колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон також востаннє розмовляли безпосередньо з Путіним у 2022 році.

Як відомо, в середині жовтня в Німеччині відбудуться переговори щодо подальшої підтримки України за участю президента Джо Байдена й інших світових лідерів, серед яких і Олаф Шольц.

Нагадаємо, що у квітні цього року Шольц заявляв, що сяде за стіл переговорів із Путіним тоді, коли той зрозуміє, що необхідно вивести війська з України. До того ж політик наголосив, що Берліну ще довго доведеться постачати зброю та боєприпаси в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.10.2024 09:27