Фото з архіву. Олаф Шольц і Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Шольц має намір зателефонувати Путіну вперше за два роки, — ЗМІ

Канцлер Німеччини Олаф Шольц виявив бажання поспілкуватися з кремлівським диктатором Володимиром Путіним. Якщо така телефонна розмова відбудеться, то це буде перше спілкування німецького та російського лідерів за майже два роки.

Таку інформацію оприлюднило німецьке видання Die Zeit із посиланням на власні джерела з урядових кіл.

Журналісти дізналися, що розглядається реальна можливість телефонної розмови перед зустріччю групи G20 у Бразилії в листопаді. Однак прохання про розмову з боку Берліна поки що офіційно не надходило.

Якщо це все ж відбудеться, то Шольц стане першим очільником зі списку країн, що найбільше підтримують Україну, який відновить прямий контакт із Путіним.

Остання телефонна розмова між Олафом Шольцом і Володимиром Путіним відбулася в грудні 2022 року. Президент США Джо Байден, президент Франції Еммануель Макрон і колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон також востаннє розмовляли безпосередньо з Путіним 2022 року.

Як відомо, в середині жовтня в Німеччині відбудуться переговори щодо подальшої підтримки України за участю президента Джо Байдена й інших світових лідерів, серед яких і Олаф Шольц.

Нагадаємо, що у квітні цього року канцлер Німеччини Олаф Шольц заявляв, що сяде за стіл переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним тоді, коли той зрозуміє, що необхідно вивести війська з України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.10.2024 14:17