Фото: Дмитро Кулеба. Джерело: МЗС

Кулеба розповів про своє ставлення до діалогу з Китаєм щодо припинення війни

Україна та Китай продовжать діалог стосовно припинення російської агресії. У Пекіні дуже уважно вивчають результати Саміту миру, який пройшов у Швейцарії.

Про це в ефірі телемарафону заявив очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він зазначив, що відсутність Китаю на Саміті миру у Швейцарії обумовлена тим, що на зустрічі не було представників Росії. За словами міністра, це стало вирішальним фактором для КНР під час ухвалення цього рішення.

"Ми знаємо, що в Пекіні дуже уважно вивчають результати Саміту миру. Там побачили, наскільки вражав його масштаб. І я переконаний, що у нас продовжиться розмова з Китаєм щодо припинення війни в Україні", — зазначив Кулеба.

Він додав, що Пекін постійно наголошує, що не вважає Україну ворожою державою та хоче миру. За словами Кулеби, ця позиція хоч і не є ідеальною, але з нею можна працювати.

"Вона не є ідеальною. У нас є запитання, які ми відверто озвучуємо. Я говорив про це з міністром закордонних справ Китаю. Але з усіма треба працювати", — наголосив міністр.

Нагадаємо, 21 червня Кулеба заявив, що Київ не хоче прямих контактів з Москвою на другому Саміті миру. Водночас допускається формат участі, як під час Чорноморської зернової ініціативи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.06.2024 10:59