Фото: Twitter Кулеби

Кулеба: "Україна на саміті НАТО працює над дозволом США бити по російських аеродромах"

Під час саміту НАТО Україна працюватиме над отриманням дозволу від США бити американською далекобійною зброєю по військових аеродромах на території Російської Федерації. Звідти країна-агресор атакує українські населені пункти.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми працюватимемо над ще одним рішенням, яке не залежить безпосередньо від НАТО, але залежить від Сполучених Штатів. І про це йтиметься під час контактів з американськими посадовцями та іншими окремими нашими найближчими партнерами", — підкреслив очільник українського МЗС.

Кулеба також наголосив, що йдеться про дозвіл використовувати далекобійну американську зброю по військових аеродромах на території РФ.

"Там потрібно безжально знищувати всі військові цілі, які тим чи іншим шляхом долучені до бомбардувань й ракетних обстрілів України", — додав міністр закордонних справ.

Нагадаємо, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що під час наступу на Харківщину два чинники стали вирішальними: вчасне надходження військової допомоги, насамперед артилерійських снарядів, і дозвіл завдавати ударів західною далекобійною зброєю по військових об’єктах на території РФ. По місцях безпосередньої концентрації в таборах і на складах.

Своєю чергою міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що у разі скорочення військової допомоги для України, то російські війська стоятимуть на польському кордоні. У такому випадку війна може швидко поширитись на територію Європейського Союзу та країн-членів Північноатлантичного альянсу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.07.2024 21:29