Латвія готує план відправки військ на навчання до України

29 СІЧНЯ 2022 16:46

Міністерство оборони Латвії підготувало проект постанови Сейму про відправку військовослужбовців Національних збройних сил в навчальну операцію в Україні. 

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Leta.

"Міноборони направило на узгодження в міністерства фінансів, юстиції та закордонних справ проект рішення Сейму про участь ВПС Латвії в операції "Об'єднувач" під керівництвом Канади в Україні. Планується, що війська будуть відправлені на термін, вказаний в канадському рішенні про операцію. Проект рішення Сейму повинен буде спочатку розглянути уряд", - йдеться в повідомленні.

Прессекретар AM Каспарс Галкінс запевнив LETA, що раніше на прохання українського уряду була організована операція Збройних сил Канади для підтримки українських силовиків.

Повідомляється, що мета операції - допомога в навчанні сил безпеки шляхом вдосконалення і посилення їх можливостей. Латвія також планує взяти участь у цій операції, щоб внести свій внесок у зміцнення обороноздатності України.

"Це ще один спосіб, яким Латвія може надати підтримку Україні, але міністерство не розкрило, скільки військ планується відправити, в якому регіоні вони будуть базуватися і скільки це буде коштувати з держбюджету", - наголошується в повідомленні.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Німеччина висилає російського дипломата за шпигунство

Світ, 29.01.2022 16:46