Прапор Латвії. Фото зі соцмереж

Латвія оприлюднить список компаній, які співпрацюють із Росією та Білоруссю

У Латвії є чимало компаній, які співпрацюють із Росією та Білоруссю. Так складалося історично, однак вони не перебували в публічному розголосі. Тепер їх назви вирішили оприлюднити.

Про це повідомила агенція Delfi з посиланням на заяву міністра економіки Латвії Віктора Валайніса.

"Це правова проблема, вирішення якої зараз шукають", — зазначив він.

За його словами, Латвія прийде до публікації цього списку найближчим часом. Однак міністр не захотів називати конкретну дату, проте запевнив, що це станеться найближчим часом.

"Ми тримаємо це питання як пріоритетне та бачимо, як його можна було би вирішити", — додав він.

Окрім того, Валайніс негативно оцінює ситуацію, що склалася у сфері торгівлі з Росією та Білоруссю.

"Загалом я оцінюю це погано. На мою думку, Європейський Союз має діяти більш згуртовано та різко в питанні санкцій", — наголосив міністр.

Також у Латвії працюють над тим, щоби допомогти компаніям, які працюють у Росії, відкрити нові ринки на Заході. Планується створити інструменти для того, щоби вони йшли на Захід, розвивалися, їздили на виставки, перекваліфіковувалися.

Нещодавно міністр транспорту Латвії Каспарс Брішкенс запропонував внести заборону на імпорт російського та білоруського зерна до наступного пакета санкцій Євросоюзу проти Росії.

Нагадаємо, наприкінці грудня стало відомо, що з Латвії депортують щонайменше 1 213 громадян Росії, які не виконали вимоги поправок до закону про імміграцію та подали документи на отримання дозволу на проживання у цій країні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.01.2024 23:16