Рейніс Познякс, ініціатор проекту "Twitter-конвой". Фото: Delfі

Латвія передала Україні вилучені у п'яних водіїв автівки на 1 млн євро

За даними на середину грудня, Латвія відправила в Україну вже 271 автомобіль, конфіскований у нетверезих водіїв. Загальна вартість конфіскованих автомобілів оцінюється в майже один мільйон євро.

Про це повідомляє видання Delfi з посиланням на Службу державних доходів Латвії.

За інформацією Служби, цього року Україні за допомогою Twitter-конвою було передано 271 автомобіль з Латвії на загальну попередню суму 903 453 євро. Наразі до розгляду в уряді готують документи про передачу Україні ще 34 автомобілів, вартість яких оцінюють у 161 880 євро.

Twitter-конвой — це проект, що розпочав роботу в лютому 2022 року за ініціативи Рейніса Познякса. За час його існування в Україну з Латвії було відправлено понад 1100 різних автомобілів загальною вартістю близько двох мільйонів євро. Колони відправлялися щотижня.

Додамо, що 16 лютого 2023 року Сейм Латвії одноголосно ухвалив зміни до Закону про підтримку цивільного населення України, які дозволяють безоплатно передавати у власність українського уряду транспортні засоби, які конфісковані у водіїв, які перебували за кермом у стані алкогольного сп'яніння.

Оскільки вищезазначені зміни у законі набули чинності, уряд Латвії цього року ухвалив кілька рішень щодо передачі в Україну конфіскованих автомобілів.

Нагадаємо, обсяги підготовки українських військових за участю Латвії 2023 року збільшилися більше, ніж учетверо. Латвія тренує за такими напрямами: базова загальновійськова підготовка, підготовка лідера "офіцер — сержант", сапер, стрілець та інші.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.12.2023 10:36