Зустріч Вуліна та Лаврова. Джерело: МЗС Росії

Лавров обговорив із віце-прем’єром Сербії "знищення російської мови" в Україні

Віце-прем'єр-міністр Сербії Александар Вулін перебуває з багатоденним офіційним візитом у Росії. У середу, 14 серпня, він зустрівся в Москві з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим.

Про це повідомила прес-служба російського міністерства закордонних справ. На зустрічі Вулін погодився з Лавровим, що "обидві країни зацікавлені в подальшому поліпшенні сербсько-російського стратегічного партнерства".

"Віце-прем’єр Вулін повторив: він пишається тим, що Сербія не є частиною антиросійської істерії та що вона не запровадила санкції проти Російської Федерації", — йдеться в офіційних повідомленнях за підсумками зустрічі.

Російське МЗС окремо наголосило, як співрозмовники акцентували на необхідності "припинення діяльності київського режиму зі знищення російської мови, освіти, ЗМІ, культури, а також канонічної Української православної церкви".

Вулін і Лавров також обговорили ситуацію на Балканах і співпрацю між Сербією та організацією БРІКС.

Сербський віцепрем’єр перебуває в Москві з багатоденним офіційним візитом — другим із моменту призначення на цю посаду. В інтерв’ю російським пропагандистським ЗМІ Вулін уже встиг поскаржитися на те, як Захід хоче повалити владу Сербії.

Нагадаємо, в липні міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто зустрівся в Нью-Йорку з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Вони обговорили права національних меншин в Україні, й угорський політик теж скаржився російському чиновнику на дії української влади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.08.2024 08:16