Петер Сійярто. Джерело: Facebook

Угорський міністр поскаржився рашисту Лаврову на Україну під час Радбезу ООН у Нью-Йорку

У вівторок, 16 липня, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто зустрівся в Нью-Йорку з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Вони обговорили права національних меншин в Україні.

Про це повідомили державні пропагандистські інформаційні ресурси Росії. Там зазначили, що зустріч відбулася "на полях" політичного форуму високого рівня зі сталого розвитку.

Російське МЗС поінформувало, що Сійярто та Лавров обговорили "перебіг реалізації домовленостей", яких кремлівський диктатор Володимир Путін і прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан досягнули 5 липня в Москві. На зустрічі очільник угорської дипломатії обговорив з Лавровим Україну.

"Відбувся обмін думками з актуальних міжнародних проблем, зокрема ситуації навколо України. Підкреслено неприпустимість грубого порушення Києвом прав національних меншин, які проживають у країні", — заявили в російському міністерстві.

У МЗС Росії також додали, що, "попри вкрай непросту міжнародну ситуацію", взаємодія Угорщини та Росії продовжує "поступально розвиватися".

Сійярто та Лавров підтвердили "важливість здійснення великих спільних економічних проектів, включно зі знаковими напрямами енергетичної співпраці".

Підсанкційний Лавров прибув до США, оскільки Росія зараз головує у Раді безпеки ООН. У вівторок він скликав у Радбезі зустріч на тему "Багатостороннє співробітництво в інтересах більш справедливого, демократичного та сталого світового порядку". Сійярто єдиний із міністрів держав ЄС відвідав зустріч.

Сійярто — єдиний із міністрів закордонних справ країн Євросоюзу, який після повномасштабного вторгнення Росії в Україну підтримує тісні взаємини з російським і білоруським міністерствами закордонних справ.

Нагадаємо, раніше сьогодні речник Єврокомісії Стефан де Кеерсмакер сказав під час брифінгу, що Європейська комісія хоче показати невдоволення неузгодженими зовнішньополітичними кроками Віктора Орбана. Для цього в Європі вирішили знизити рівень представництва на неформальних засіданнях Ради ЄС під час угорського головування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.07.2024 21:34