Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто на засіданні Радбез ООН під головуванням Росії. Скріншот із відео

Одна країна Євросоюзу не підписала заяву із засудженням Росії у Радбезі ООН

Єдиною країною Європейського Союзу, яка не підписала спільну заяву півсотні держав із засудженням Російської Федерації у Раді Безпеки Організації Об’єднаних Націй (ООН), стала Угорщина.

Перелік підписантів оприлюднив постійний представник України в ООН Сергій Кислиця.

Як відомо, Росія скликала у вівторок, 16 липня, Радбез ООН на тему "Багатостороннє співробітництво в інтересах більш справедливого, демократичного та сталого світового порядку".

У спільній заяві п’яти десятків країн, яку серед держав ЄС не підписала лише Угорщина, сказано, що тема дебатів є ще однією яскравою демонстрацією лицемірства Росії на тлі її брутальної загарбницької війни проти України. Документ стверджує, що сьогоднішнє засідання не повинно відвертати увагу міжнародної спільноти від кричущих порушень Росією Статуту ООН та зловживань Радою Безпеки ООН.

На засіданні Радбезу на рівні міністрів, яке скликала Росія, що головує в цьому органі, та яке веде очільник зовнішньополітичного відомства Російської Федерації Сергій Лавров, від Євросоюзу присутній лише міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Нагадаємо, раніше сьогодні речник Єврокомісії Стефан де Кеерсмакер сказав під час брифінгу, що Європейська комісія хоче показати невдоволення неузгодженими зовнішньополітичними кроками Віктора Орбана. Для цього в Європі вирішили знизити рівень представництва на неформальних засіданнях Ради ЄС під час угорського головування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.07.2024 19:39