Віктор Орбан. Джерело: соцмережа X

У ЄС пояснили, чого прагнуть домогтися покараннями Угорщини через візити Орбана до Путіна

Європейська комісія хоче показати невдоволення неузгодженими зовнішньополітичними кроками Віктора Орбана. Для цього в Європі вирішили знизити рівень представництва на неформальних засіданнях Ради ЄС під час угорського головування.

Про це на брифінгу у вівторок, 16 липня, сказав речник Єврокомісії Стефан де Кеерсмакер. За його словами, своїм демаршем Єврокомісія прагне надіслати два сигнали.

Перший має на меті наголосити, що ми "залишаємося повністю відданими конструктивній співпраці з усіма інституціями Європейського Союзу та з державами-членами".

"Це справді так. Це одна з причин того, чому, наприклад, Комісія буде представлена на політичному рівні на офіційних засіданнях Ради", — додав він.

Водночас, додав представник Єврокомісії, вона хоче висловити "несхвалення неузгодженими поїздками прем'єр-міністра Орбана до третіх країн із питань, зокрема, війни в Україні, які справді зашкодили незамінному іміджу єдності з Європейським Союзом".

"І на знак незгоди ми здійснили цей символічний жест", — підсумував де Кеерсмакер.

Нагадаємо, вчора президент України Володимир Зеленський заявив під час прес-конференції в Києві, що після візиту прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Росії на засіданні Ради України — НАТО відбулася "дуже серйозна доросла розмова". Йшлося про те, що в Альянсі не може бути проросійської політики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.07.2024 15:48