Жордан Барделла, який претендує на посаду прем'єр-міністра Франції, та Марін Ле Пен. Джерело: Facebook

Ле Пен пояснила, чи продовжить Франція військову допомогу Україні, якщо представник її політсили очолить уряд

Як тільки представник ультраправого "Національного об’єднання" отримає посаду очільника уряду Франції, він одразу заборонить Києву використовувати надану Парижем зброю великої дальності для ударів по території Росії.

Про це заявила лідерка французької ультраправої партії "Національне об’єднання" Марін Ле Пен в інтерв'ю CNN.

Окрім того, за її словами, новий прем'єр-міністр не схвалить відправлення французьких військ в Україну, про яку президент Франції Еммануель Макрон заявляє протягом тривалого часу.

"Якщо Еммануель Макрон хоче ввести війська в Україну, а прем’єр-міністр проти цього, тоді війська в Україну не направляються. Останнє слово за очільником уряду", — заявила Ле Пен.

Як відомо, наприкінці лютого президент Франції Еммануель Макрон не виключив, що європейські держави надішлють війська в Україну, але попередив, що зараз у цьому немає консенсусу, бо союзники погодилися докладати більше зусиль, аби швидше доставити боєприпаси. Відповідна заява спровокувала низку відповідей союзників, які оголосили, що не мають наміру відправляти своїх солдатів на територію України.

Нагадаємо, що вчора ультраправу партію "Національне об'єднання" на виборах у Франції публічно підтримало міністерство закордонних справ Росії. Її очільниця Марін Ле Пен назвала це "втручанням у внутрішні справи".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.07.2024 21:08