Габріелюс Ландсбергіс на українсько-білоруському кордоні. Джерело: мережа X

Литовський міністр приїхав на українсько-білоруський кордон і звернувся до Лукашенка (фото)

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відвідав оборонні рубежі України на кордоні з Білоруссю. На Чернігівщині він ознайомився з процесом будівництва фортифікацій.

Про це Габріелюс Ландсбергіс повідомив нас своїй сторінці в соцмережі Х.

Своєю чергою, в оперативному командуванні "Північ" повідомили, що Ландсбергіс відвідав Чернігівщину, вивчаючи укріплення оборонних рубежів та процес спорудження фортифікацій.

"Представники оперативного командування "Північ" запевнили гостей, що укріплення ділянки білоруського / російського кордону на Чернігівщині здійснюється постійно. Крім того, ще й вдосконалюється, враховуючи характер та методи ведення бойових дій з боку ворога", — зазначили українські військові.

Вони додали, що підрозділи Сил оборони України ведуть постійний моніторинг на державному рубежі, за допомогою ряду технічних засобів контролюють не тільки суходіл, а й небо.

"Тут, на білоруському кордоні, я хочу сказати: пане Лукашенко, залишайтеся за цією стіною", — написав міністр у соцмережі.

Нагадаємо, що 12 вересня міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас закликав змінити алгоритм місії НАТО з патрулювання повітряного простору в країнах Балтії після нещодавнього падіння російського військового безпілотника в Латвії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.09.2024 17:18