Фото: ілюстративе. Джерело: realgazeta.com.ua

Литва продовжила дозвіл на проживання для українських біженців: названо термін

Литва продовжила дозвіл на тимчасове проживання для біженців з України ще на один рік. 

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, посилаючись на LRT.

Посвідки на проживання, які діяли до 4 березня 2025 року, будуть продовжені до 4 березня 2026 року. У Міністерстві внутрішніх справ Литви очікують, що прийняте урядом рішення знизить адміністративне навантаження, враховуючи щоденні нові 30-40 заяв на отримання дозволу на тимчасове проживання, та полегшить процес заміни посвідок на проживання, термін яких вже невдовзі спливає.

"Станом на кінець липня, чинний дозвіл на проживання на підставі тимчасового захисту мали приблизно 44 тисячі осіб", — зазначили в прес-службі.

У Мінреінтеграції нагадали, що Болгарія також нещодавно продовжила програму підтримки українських біженців до 2025 року.

Раніше, а саме у березні, на сайті Eurostat повідомлялося, що найбільше біженців з України отримали статус тимчасового захисту у Німеччині, Польщі та Чехії. У Німеччині перебуває 1 мільйон 270 тисяч 150 українців зі статусом тимчасового захисту, у Польщі — 951 тисяча 560 осіб, а в Чехії — 381 тисяча 190 українців. 

Загалом станом на 31 січня 2024 року у країнах Європейського Союзу перебуває 4,3 мільйона українців, які вимушені були покинути територію України через повномасштабну війну й отримали у ЄС статус тимчасового захисту.

Нагадаємо, раніше очільник баварської опозиційної партії Християнсько-соціального союзу у Бундестазі Александер Добріндт закликав висилати безробітних українських біженців із Німеччини. Опозиційний політик також розкритикував те, що коштом грошей платників податків надто багато людей у Німеччині отримують соціальну допомогу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.08.2024 16:59