Фото ілюстративне зі соцмереж

Литва виділила додаткові кошти на відновлення України: про яку суму йдеться

Литва виділили додаткові 13 мільйонів євро для України. Ці кошти спрямують на відновлення країни, яка постраждала від агресії Росії.

Про це повідомила прес-служба уряду Литви.

Так, уряд країни 9 жовтня схвалив виділення додаткових 13 мільйонів євро Литовському фонду співробітництва з метою розвитку та гуманітарної допомоги. Цією сумою фінансуватимуть проекти із відновлення України.

"Литва рішуче продовжує надавати військову, фінансову та гуманітарну підтримку Україні, яка захищається від агресора. З початку війни, у 2022 році, через Фонд співробітництва та гуманітарної допомоги ми реалізовуємо проекти для відбудови України в освіті, енергетиці та інших сферах. Своїм прикладом ми прагнемо заохотити інших міжнародних партнерів робити те саме, не чекаючи закінчення війни, зміцнюючи таким чином надію та віру українців у безпечне майбутнє", — заявив міністр фінансів Гінтаре Скайсте. 

Ці додаткові кошти є постійною підтримкою України з боку Литви через Фонд співробітництва та гуманітарної допомоги. Загалом для відновлення України з бюджету країни вже виділено 24 мільйони євро.

З початку російської війни Литва виділила майже 1,5 мільярда євро військової, фінансової та гуманітарної підтримки України.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас інформував, що литовська агенція оборонних ресурсів готова закупити дрони у п'яти місцевих виробників. Йдеться про суму у вісім мільйонів євро. Безпілотники передбачені для литовських і українських сил.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.10.2024 16:10