Зустріч української та швейцарської делегації. Джерело: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Швейцарія надасть фінансування та залучить приватний сектор до проектів відновлення України: про що йдеться

Упродовж наступних чотирьох років Україна отримає 1,5 мільярда швейцарських франків (близько 1,7 мільярда доларів) на проекти відновлення України. Також Швейцарія залучить до фінансування приватний сектор.

Про це повідомила прес-служба Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України за підсумками зустрічі очільника відомства Олексія Кулеби та посла Швейцарії в Україні Фелікса Бауманна.

За словами Бауманна, з цих коштів один мільярд планують скерувати на сектори самоврядування, розмінування та гуманітарну допомогу. Решта суми піде на програми відновлення із залученням швейцарського приватного сектору.

"Щоби наголосити на серйозності наших намірів, тут буде працювати наш представник, який відповідатиме за реалізацію цього проекту", — зазначив він.

Окрім того, швейцарський посол акцентував, що зараз у Києві працює делегація приватного сектору, яка знайомиться з потребами України у сферах, за які відповідає міністерство, у середньо- та довгостроковій перспективі.

У міністерстві також зауважили, що Швейцарія протягом тривалого періоду впроваджує програми підтримки для України. Йдеться про програми відновлення, а також спільні проекти з "Укрзалізницею" та допомогу під час підготовки до опалювального сезону.

Нагадаємо, що в серпня уряд Швейцарії вирішив запровадити проти Росії обмеження, які передбачені 14 пакетом санкцій Європейського Союзу. Він містить уточнення з приводу заборони на імпорт російських алмазів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 03.10.2024 12:35