Фото ілюстративне зі соцмереж

Швейцарія приєдналася до 14 пакета санкцій проти Росії

Уряд Швейцарії вирішив запровадити проти Росії обмеження, які передбачені 14 пакетом санкцій Європейського Союзу. Він містить уточнення з приводу заборони на імпорт російських алмазів.

Про це повідомила прес-служба уряду Швейцарії.

"24 червня Євросоюз ухвалив нові заходи проти Росії в межах свого 14 пакета санкцій. Вже 9 липня Федеральний департамент економіки, освіти та досліджень (EAER), як компетентний орган, запровадив санкції ще щодо 69 осіб і 47 організацій. 21 серпня Федеральна рада ухвалила запровадити подальші заходи 14 пакета санкцій ЄС проти Росії", — йдеться у повідомленні.

У ньому також зазначається, що 14 пакет санкцій Євросоюзу проти Росії містить уточнення з приводу заборони на імпорт російських алмазів.

"Федеральна рада також продовжила терміни видачі дозволів на вилучення інвестицій з Росії. Мета полягає в тому, щоб швейцарські компанії могли законно припинити свою діяльність у Росії. Зміни набудуть чинності 27 серпня", — зазначили в уряді.

Нагадаємо, що декілька днів тому Державний секретаріат з економічних питань Швейцарії тимчасово заморозив 1,3 мільярда франків (1,5 мільярда доларів) російського олігарха Сулеймана Керімова. Це пов’язано з тим, що Генеральна прокуратура Швейцарії розпочала розслідування щодо чотирьох осіб з його обойми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 21.08.2024 22:19