Лукашенко відправився до Китаю: про що говоритиме диктатор із Сі Цзіньпіном

У неділю, 3 грудня, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відправився до Китаю. Там він проведе переговори із лідером КНР Сі Цзіньпіном. 

Про це повідомила прес-служба білоруського диктатора. За даними джерела, переговори з головою КНР Сі Цзіньпіном пройдуть у понеділок, 4 грудня.

"На порядку денному — питання торговельно-економічного, інвестиційного та міжнародного співробітництва. Також у програмі візиту — низка заходів соціально-гуманітарного спрямування", — пише прес-служба Лукашенка.

Нагадаємо, президент Литви Гітанас Науседа, а також очільники Латвії та Польщі відмовилися зробити спільне фото на Конференції ООН зі зміни клімату COP28 у Дубаї в п’ятницю, 1 грудня. Причина — присутність президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Раніше що Вільнюс жорстко відповів Мінську через погрози з боку першого заступника голови РНБО Білорусі "пробити коридор" до Калінінграда. Міністерство закордонних справ Литви вручило ноту протесту тимчасовому повіреному у справах Білорусі Ярославу Хмелю.

Варто відзначити, що прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян відмовився від візиту на цьогорічну зустріч Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ). Її запланували на 23 листопада в Мінську.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.12.2023 18:21