Богдан Кріль. Фото: Telegram мера Львова Андрія Садового

Майже місяць був у реанімації: помер викладач "політехніки", який постраждав від атаки РФ по Львову 4 вересня

У середу, 2 жовтня, у лікарні помер викладач "Львівської політехніки" Богдан Кріль, який постраждав від ракетного обстрілу Львова 4 вересня. Він майже місяць перебував у реанімації.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

"З глибоким сумом повідомляємо про втрату ще одного життя внаслідок жорстокого ракетного обстрілу Львова 4 вересня. Кріль Богдан Андрійович став восьмою жертвою цього трагічного нападу. Він отримав важкі поранення під час атаки", — написав посадовець у Telegram.

За словами Садового, 70-річний Богдан Кріль 29 днів перебував у критичному стані в реанімації. На жаль, його життя врятувати не вдалося.

На сторінці кафедри АВКТ "Львівської політехніки" заявили, що прощання з доцентом кафедри "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології" відбудеться у Львові 3 жовтня 2024 року о 10:00 в храмі святого Йосифа Обручника (вулиця Залізняка, 11).

"Знаний фахівець з автоматизації та технологічних вимірювань, людина енциклопедичних знань, високої порядності та інтелігентності. Світла пам'ять про знаного вченого, відповідального викладача, доброго колегу назавжди залишиться в наших серцях", — заявили на кафедрі.

Обстріл Львова 4 вересня: що відомо

Вночі 4 вересня війська країни-агресорки атакували Львів. Військові фіксували ударні безпілотники на території міста кілька разів. На світанку ворог випустив у напрямку регіону ракети. У Львові пролунала серія вибухів — зокрема, їх чули о 05:42 та 05:47.

Вибухова хвиля зачепила 38 вулиць у двох районах міста. Пошкоджено 189 будинків — житло, школи, комунальні та приватні установи. В більшості це памʼятки архітектури, або будівлі, які мають історичну цінність. До того ж на Львівщині через обстріли відбулися знеструмлення залізниці. До ліквідації наслідків залучалося понад 150 рятувальників та 38 одиниць спецтехніки. Загалом у цей день було поранено 60 мешканців міста.

Нагадаємо, 6 вересня у Львові відбувся похорон сім'ї Базилевичів, які загинули внаслідок ракетної атаки окупантів 4 вересня. З родини вижив лише батько, а його троє доньок та дружина загинули. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 02.10.2024 19:59