Джо Байден. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Макрон та Байден обговорять використання заморожених активів Росії на допомогу Україні

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден прибув до Франції, щоб відзначити 80-ту річницю висадки союзників у Нормандії. У ході офіційної зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном він, серед іншого, обговорить використання заморожених активів РФ для допомоги Україні.

Як повідомляє Reuters, Байден пробуде у Франції п'ять днів, проведе низку зустрічей та виступить з промовою. Зазначається, що, зокрема, Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським щодо військової допомоги Україні.

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки при Білому домі Джон Кірбі заявив, що під час візиту Байден і Макрон обговорять потенційне використання 300 мільярдів доларів заморожених російських активів для допомоги Україні.

Раніше, а саме 4 червня, у Єлисейському палаці повідомили, що  Володимир Зеленський у четвер, 6 червня, відвідає Францію із робочим візитом та зустрінеться із французьким колегою Еммануелем Макроном.

Наголошується, що в ході візиту український гарант візьме участь у заході на честь 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії. Крім того, Зеленський зустрінеться у Єлисейському палаці із французьким лідером Макроном.

"У той час, коли російські удари постійно посилюються на лінії фронту та по енергетичній інфраструктурі, два президенти обговорять ситуацію на місцях та потреби України", — наголосили у Єлисейському палаці.

Нагадаємо, у травні держсекретар США  Ентоні Блінкен підтвердив, що Вашингтон має намір використати конфісковані російські активи для фінансування відновлення України. Водночас російський диктатор Володимир Путін повинен зрозуміти, що час діє не на його боці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.06.2024 13:00