Фото: Ентоні Блінкен / скріншот

Блінкен — про заморожені активи РФ: "Країни G7 можуть надіслати потужне повідомлення Путіну"

Держсекретар Ентоні Блінкен підтвердив, що США мають намір використати конфісковані російські активи для фінансування відновлення України. Водночас російський диктатор Володимир Путін повинен зрозуміти, що час діє не на його боці.

Про це повідомляє CNN.

"Наш Конгрес дав нам право конфіскувати російські активи у США. Ми маємо намір його використати", — сказав Блінкен під час виступу в КПІ ім. Ігоря Сікорського в Україні.

Він підкреслив, що Росія повинна заплатити за завдані нею руйнування в Україні. Також, за словами Блінкена, США працюють з іншими країнами "Великої сімки", щоб зробити те саме з "нерухомими суверенними активами Росії". 

"Велика сімка" може розблокувати мільярди доларів і надіслати Путіну потужний сигнал про те, що час не на його боці", — резюмував Ентоні Блінкен.

Нагадаємо, 14 травня Ентоні Блінкен також зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським. Сторони обговорили перспективи розширення участі США в коаліції винищувачів та програм тренування пілотів, а також нагальні потреби в далекобійних спроможностях і комплектуванні додаткових бригад. Ще однією важливою темою став Глобальний саміт миру, який пройде у Швейцарії 15–16 червня. 

Також 14 травня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Києві зустрівся із державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном. Обговорили створення нових можливостей для інвестицій приватного сектору, конфіскацію російських активів та ще декілька важливих тем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.05.2024 06:49