Фото: Pixabay

Масштабний IT-збій: українцям пояснили, як швидко усунути проблеми із комп'ютером

У п'ятницю, 19 липня, низка організацій в Україні та світі зіштовхнулись з проблемою запуску комп’ютерів, які функціонують на операційній системі Microsoft Windows та використовують програмне забезпечення CrowdStrike Falcon. 

Про це повідомила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Наголошується, що організації в Україні, на яких вплинула зазначена проблема, вже повністю або частково відновили свою роботу. Проте проблеми все ж ще фіксуються.

Відтак, для того, аби швидко усунути проблеми із комп'ютером, які виникли через глобальний IT-збій, фахівці радять:

  1. Завантажити Windows у безпечному режимі або середовищі відновлення Windows.
  2. Перейти до каталогу C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike.
  3. Знайти файл з назвою  "C-00000291*.sys", і видалити його.
  4. Перезавантажити комп’ютер або сервер.

"Рекомендуємо застосувати зазначений спосіб, поки CrowdStrike працює над усуненням проблеми і не надасть офіційної інформації", — наголосили у Держспецзв'язку.

Нагадаємо, 19 липня у світі стався масштабний IT-збій. Проблеми у роботі торкнулися багатьох світових компаній, у тому числі й українських. Масштабна серія збоїв від США до Азії сталася після того, як корпорація Microsoft Сorporation повідомила про збій у своїх онлайн-сервісах, зокрема в онлайн-службах Azure і 365. 

Серія технічних збоїв зачепила ОС Windows, Лондонську біржу, банки, сотні компаній, авіакомпанії United Airlines, Delta Airlines і American Airlines, системи аеропортів Іспанії, Ірландії, Австралії та інших країн. Багато авіакомпаній заборонили зліт для всіх своїх літаків через проблему з комунікацією. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 19.07.2024 12:16