Дмитро Табачник. Джерело: УНІАН

Медаль для Табачника: колишній український міністр став у Росії "учасником спеціальної воєнної операції"

Засуджений до 15 років в’язниці заочно за державну зраду колишній міністр освіти України Дмитро Табачник у липні 2023 року отримав медаль "Учасника спеціальної воєнної операції".

Про це повідомила "Історична правда" з посиланням на російські опозиційні Telegram-канали.

У повідомленнях зазначено, що медаль "учасника спеціальної воєнної операції" у війні Росії проти України Табачнику вручив головнокомандувач Сухопутних військ Росії генерал армії Олег Салюков.

Там додали, що Дмитро Табачник перебував у складі групи, яка мала в лютому 2022 року стати "тимчасовим урядом" у Києві.

Крім того, на фронтових територіях Табачника помічали один раз, коли він приїжджав до гауляйтера окупованої частини Запорізької області Балицького, щоб оформитись радником і отримати відповідний документ.

Колишній міністр освіти України Дмитро Табачнику у лютому 2014 року втік до Росії разом із Віктором Януковичем. 22 листопада 2023 року Табачнику повідомили про підозру в державній зраді через допомогу гауляйтерам окупованих частин Херсонської та Запорізької областей Володимиру Сальдо та Євгену Балицькому.

Нагадаємо, що 18 листопада минулого року президент Володимир Зеленський ввів санкції проти колишніх українських високопосадовців, серед них і Дмитро Табачник. Він підписав указ, яким набуває чинності рішення Ради національної безпеки й оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.04.2024 16:59