Фото: vn.20minut.ua

Менше паперових документів: Кабмін прийняв важливе рішення щодо отримання соціальної допомоги

Відтепер громадянам України для оформлення соціальної допомоги не потрібно буде надавати жодних паперових документів, якщо вони вже цифровані та є в електронній базі.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 23 серпня.

"Продовжуємо будувати цифрову державу в усіх сферах. Органи соціального захисту не будуть вимагати у людей жодних паперових документів, якщо вони вже є в електронній базі", — зазначив він.

Рішення, яке ухвалили на засіданні уряду 23 серпня, значно спростить життя людям, а також "зробить ефективнішою та прозорішою державну допомогу".

"Сьогодні для отримання різних видів соціальної підтримки від держави людина мусить подавати цілий пакет документів, до того ж, що більшість із них вже цифровізовані та є в електронних базах", — зазначив прем'єр.

Варто зазначити, що на засіданні уряду 23 серпня також внесли зміни, які покращать роботу Реєстру ветеранів війни. Зокрема запустили послугу, яка дасть ветеранам можливість побачити, які дані про них вже є в цьому реєстрі.

Нагадаємо, раніше у Пенсійному фонді пояснювали, що зараз українці все частіше оформляють субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Громадяни можуть подати спрощену заяву на призначення допомоги від держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 23.08.2024 18:33