Фото: Геннадій Труханов. Джерело – офіційний сайт Одеси

Мера Одеси Труханова звинуватили в отриманні російського паспорта: він відреагував

Мер Одеси Геннадій Труханов відреагував на інформацію про своє російське громадянство заявивши, що він не має паспорта країни агресора. Раніше правоохоронці вже неодноразово давали офіційну відповідь про цей факт.

Про це Труханов повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Наша пісня гарна й нова — починаймо її знову. Історія з моїм начебто "російським громадянством" тягнеться з 2014 року, коли я вперше висунув свою кандидатуру на посаду мера Одеси. Вона тягнеться вже понад 10 років. Протягом цього часу зʼявляються якісь скани, фотографії та "витяги", — заявив глава Одеси.

За словами чиновника, всі відповідні правоохоронні структури вже неодноразово давали офіційну відповідь: Геннадій Труханов не має російського громадянства.

"Адекватним людям ця тема вже набридла. Всім іншим нагадаю: для перевірки таких даних існують відповідні державні та правоохоронні органи. А не блогери", — зазначив Труханов.

Скандал з паспортом Труханова

Раніше волонтер та активіст Сергій Стерненко поширив інформацію зі злитих російських баз даних про те, що Геннадій Труханов має паспорт Російської Федерації. Він зазначив, що мер Одеси, ймовірно, навіть оформлював російську банківську карту напередодні повномасштабного вторгнення.

"Інформація про серію і номер паспорта, прописку та дату видачі також узгоджується із відомостями, які раніше публікували українські журналісти. Україна – країна можливостей", — написав Стерненко.

Нагадаємо, колишня суддя Верховного суду Валентина Сімоненко, в якої виявили паспорт Російської Федерації, продовжує отримувати з державного бюджету 200 тисяч гривень на місяць довічного утримання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.09.2024 17:59