Меркель: військове рішення щодо КНДР абсолютно неприйнятне

21 ВЕРЕСНЯ 2017 08:43

Канцлер ФРН Анґела Меркель висловила незгоду з позицією Дональда Трампа щодо КНДР, озвученою на Генасамблеї ООН, повідомляє TrueUA з посиланням на DW.

«Ми вважаємо будь-яку форму військового вирішення абсолютно неприйнятною і робимо ставку на дипломатичні зусилля», - сказала в інтерв'ю DW канцлер ФРН.

Очільниця уряду Німеччини також наголосила, що правильною відповіддю для подолання північнокорейської кризи є міжнародні санкції та їхня реалізація. 

Таким чином вона висловила незгоду із заявою президента США Дональда Трампа, яку він зробив напередодні перед Генасамблеєю ООН.

Трамп наголосив, що в разі необхідності Північну Корею буде «повністю знищено».

На запитання, чи пропонує вона посередництво в урегулюванні конфлікту довколо ядерної та ракетної програм КНДР, Меркель сказала, що Німеччина може виступити посередником.

Як позитивний приклад вона навела зокрема ядерну угоду з Іраном, в переговорах щодо якої брала участь і німецька сторона. 

«Хоча географічно це далеко від Німеччини, цей конфлікт стосується також і нас. І тому я готова - і міністр закордонних справ готовий - брати на себе відповідальність», - сказала Меркель.

Водночас канцлер ФРН зазначила, що її непокоять кризи довколо Північної Кореї, в Сирії, а також «питання Росії та України», але вона не має страху, натомість розмірковує, як може знайти вирішення проблеми.  

Політика, 21.09.2017 08:43