Державний переворот у Болівії. Джерело: соцмережі

"Ми повертаємо собі батьківщину": в Болівії стався державний переворот (фото, відео)

Бійці генерала Хосе Хуана Зеніги блокують центральні вулиці Ла-Паса, найбільшого міста Болівії. Водночас президент країни Луїс Арсе оголосив про часткову мобілізацію задля "збереження демократії".

Про це повідомили різні світові джерела інформації.

"Ми повернемо собі нашу батьківщину", — заявив генерал Зеніга в ефірі одного з телевізійних каналів, який захопили його прихильники.

На кадрах болівійські військові, вірні своєму генералу, перебувають також на вулицях столиці Болівії Сукре.

Болівійські ЗМІ повідомляють про скупчення військових біля будівлі кабінету міністрів у Ла-Пасі, фактичної столиці країни. Колишній президент Ево Моралес заявив про спробу державного перевороту, що тільки додає напруженості.

Газета El Deber повідомила, що військові зайняли площу перед будинком уряду, блокуючи доступ до нього. За останніми даними, на територію президентського палацу в'їхав танк, що є безпрецедентною подією для Болівії та викликає серйозні побоювання щодо подальшого розвитку ситуації.

Ево Моралес, який раніше обіймав посаду президента та залишив його на тлі масових протестів і звинувачень у фальсифікації виборів, звинуватив уряд у спробі перевороту. Оглядачі стверджують, що його заява може стати каталізатором для подальших дій прихильників і противників нинішнього президента.

Нагадаємо, в серпні минулого року в Габоні, що на західному узбережжі Центральної Африки, теж відбувся державний переворот — військові оголосили про захоплення влади. Це сталося після того, як державний виборний орган оголосив про перемогу президента Алі Бонго.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.06.2024 23:57