Колаж: TrueUA

Міненерго пригрозило порушникам графіків відключення світла: названо область, де ситуація найгірша

Після перевірок щодо справедливості використання графіків відключення світла, які відбулися в усіх областях, стало зрозуміло, що найгірша ситуація з порушеннями в Житомирській області.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в коментарі "Укрінформу".

"Під час дії графіків відключень світла деякі регіони України не виконували команди диспетчера на обмеження, зараз щодо них зроблять юридичні висновки. Зокрема, Держенергонагляд перевірив Житомир і встановив там такі порушення. Ситуація погіршується ще й тим, що перевіряльників не допускали на об’єкт", — зазначив він.

За його словами, це неприпустимо й у мирний період, а особливо під час війни. Міністр зауважив, що має діяти принцип справедливості, як це відбувалося 2022-2023 років.

"Не повинно бути так, що одні сидять без світла по 16 годин, а інші тільки по дві чи чотири. У нас єдина енергосистема, і вона розподіляє дефіцит електрики рівномірно на всі області. Так, є певні моменти, пов’язані з наявністю більшої чи меншої кількості об’єктів критичної інфраструктури, чи промисловості, але це суттєво не впливає на ситуацію", — наголосив Галущенко.

Як відомо, минулого місяця голова Державної служби енергетичного нагляду Руслан Слободян повідомив, що Житомирська область протягом певного часу уникала застосування графіків відключень електроенергії, попри розпорядження "Укренерго". Під час перевірки стало відомо, що диспетчерська служба Житомирських електромереж підтверджувала "Укренерго" про застосування графіків відключень, однак насправді не всі черги залучала.

Нагадаємо, вчора очільник "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що мережі вже здатні пропускати обсяги навантажень електроенергії, які необхідні під час зимового опалювального сезону. Однак українській енергосистемі, крім так званого "пасивного захисту", потрібно більше "активного".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.08.2024 20:10