На фото: міністр енергетики Герман Галущенко. Джерело: Міненерго

Міністр Галущенко зробив заяву щодо підвищення тарифів на електроенергію

Зростання цін на електроенергію в Україні наразі не обговорюється. Під час опалювального сезону чи після його завершення жодних дискусій щодо підвищення тарифу не буде.

Таку заяву зробив міністр енергетики Герман Галущенко під час брифінгу в Харкові, пише "Укрінформ".

"Ми не плануємо підвищувати тарифи. Це раз. До закінчення опалювального сезону в нас діє постанова, тобто до 1 травня. До того ж на сьогодні ніяких дискусій, драфтів, обговорення підняття тарифу після закінчення опалювального сезону немає", — пояснив міністр.

Галущенко закликав громадян України звертатися лише до офіційних джерел інформації, адже "є багато охочих маніпулювати" на чутливому питанні тарифів на електроенергію. 

"Коли ми планували підняття тарифів, у 2023 році, я про це говорив, що ми плануємо, тому що нам це було критично потрібно для виживання системи. Тобто ми завжди все пояснюємо. Зранку всі прокинулися з новим тарифом — такого точно не буде", — наголосив Галущенко.

Варто зазначити, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 30 січня заявив, що до завершення цієї зими уряд не планує переглядати жодних тарифів для населення. За його словами, ціни на електроенергію залишаться без змін — дві гривні 64 копійки за кВт⋅год.

Нагадаємо, з 29 січня компанія-постачальник електроенергії Yasno почала відключати світло боржникам. У першу чергу "відрізати" живлення будуть злісним неплатникам. Споживачів будуть попереджати про вимкнення письмовим повідомленням щонайменше за 10 робочих днів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 31.01.2024 21:06