Фото: X (Twitter) Андрія Сибіги

Міністр Сибіга вперше на новій посаді прибув до Польщі

Очільник Міністерства закордонних справ Андрій Сибіга прибув до Польщі. Зокрема, це перший його візит до Варшави на новій посаді.

Про це стало відомо зі сторінки у соцмережі X (Twitter) посадовця. Сибіга зауважив, що розпочинає свій візит з покладання квітів на православному цвинтарі у Варшаві.

"На Покрову та День захисників і захисниць розпочав візит до Польщі з покладання квітів на православному цвинтарі на Волі у Варшаві, щоб вшанувати тих, хто воював за Україну в минулому, і тих, хто воює сьогодні. Вічна пам’ять героям, які віддали свої життя за життя і волю України", — наголосив він.

Зауважимо, що у понеділок, 30 вересня, Сибіга провів зустріч з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто, у ході якої констатували позитивну динаміку у розв'язанні питання щодо угорської національної спільноти в Україні. Посадовці також домовилися про подальшу взаємодію з метою досягнення порозуміння з усіх чутливих питань. Також очільник українського МЗС привітав відкриття в Угорщині першої двомовної українсько-угорської школи для українських дітей.

Нагадаємо, раніше Сибіга у ході міністерській зустрічі G20 закликав надати Києву запрошення на саміт, який пройде в листопаді цього року у БразиліїМіністр наголосив на символічності дати — 19 листопада, коли виповнюється 1000 днів після початку повномасштабної війни Росії проти України та зауважив, що ігнорування цієї символічної дати з боку G20 свідчитиме про слабкість і небажання розв'язувати глобальні проблеми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.10.2024 14:00