Річка Тиса. Джерело: ДПСУ

"Мінування берегів Тиси": у ДПСУ пояснили, звідки взявся безглуздий фейк

Соціальні мережі поширюють вигадану інформацію, яку тиражують насамперед російські джерела, про нібито мінування берегів Тиси. Державна прикордонна служба Україна (ДПСУ) спростувала ці повідомлення.

Речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону "Єдині новини" наголосив, що така інформація не відповідає дійсності та є ворожою інформаційно-психологічною спецоперацією (ІПСО).

Ці чутки з'явилися на тлі трагічних випадків загибелі чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон з країнами Євросоюзу та Молдовою. Демченко наголосив, що посилення охорони кордонів не передбачає мінування територій.

"Посилення кордону з країнами Європейського Союзу та Молдовою, щоби не допускати спроб незаконного перетину, бо це відповідальність України перед державами, з якими ми межуємо, жодним чином не передбачає мінування території або інші дії, які загрожували би життю людей, навіть попри те, що вони у незаконний спосіб намагаються перетнути кордон", —  наголосив речник Держприкордонслужби України.

За його словами, на таких ділянках кордону збільшується кількість прикордонних нарядів і використовуються різноманітні технічні засоби спостереження, такі як відеокамери та безпілотні літальні апарати.

Нагадаємо, що 30 травня на Закарпатті прикордонники затримали чотирьох чоловіків призовного віку, які намагалися переплисти річку Тису на надувних дитячих колах. За таке "спорядження" ухилянти заплатили організаторам схеми по чотири тисячі доларів з кожного.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.06.2024 13:23