Фото: Луганська обласна прокуратура

Мінував позиції ЗСУ на Донбасі: сапер окупантів 10 років проведе за ґратами

Сапера так званої "Луганської Народної Республіки", який мінував позиції українських захисників на Луганщині та Донеччині засудили до 10 років тюрми. 

Про це повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

"За публічного обвинувачення Луганської обласної прокуратури громадянина визнано винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України)", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що у листопаді 2019 році житель смт Врубівський Луганської області вступив до лав "2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР". Засуджений став "зв’язківцем". Отримав військову екіпіровку та стрілецьку вогнепальну зброю. Під час несення "служби" він охороняв військову частину, обслуговував бойові машини та виконував накази для посилення обороноздатності так званої "ЛНР".

У вересні 2021 року чоловіка призначили "сапером окремої інженерно-саперної роти 2-го АК народної міліції ЛНР". Від початку вторгнення РФ засуджений у складі окупаційних військ держави-агресора виконував завдання із замінування українських позицій на Луганщині та Донеччині. 

Наприкінці травня 2023 року біля Сіверська Бахмутського району його затримали. Суд призначив окупанту покарання — 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 9 серпня колишнього начальника відділу оперативного реагування служби безпеки Бердянського порту визнано винним у пособництві державі-агресору. Його звинуватили у сприянні незаконному вивезенню зерна з українських агропідприємств.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.08.2023 17:40