Фото: ГУР

Мін’юст подав позов про застосування санкції щодо виробника російських "Іскандерів" та "Кинджалів"

Вищий антикорупційний суд України може конфіскувати власність російської компанії, яка займається виробництвом ракет "Іскандер" та "Кинджал". З відповідним зверненням виступило Міністерство юстиції.

Про це йдеться у прес-службі Мін'юсту.

Згідно з пунктом 1-1 частини першої статті Четвертої Закону України "Про санкції", відомство хоче застосувати санкцію до акціонерного товариства "НВК "Конструкторське бюро машинобудування", яка передбачає стягнення на користь держави активів фізичних та юридичних осіб.

Саме ця компанія, згідно з даними з публічних джерел, відповідальна за розробку ракет "Іскандер" та "Кинджал".

Третіми особами будуть заявлені:

  • Акціонерне товариство "НВО "Високоточні комплекси".
  • Державна корпорація зі сприяння розробленню, виробництву та експорту високотехнологічної промислової продукції "Ростех";
  • Товариство з обмеженою відповідальністю "Науково-виробничий комплекс "Фотоприлад".

У Мін'юсті зазначили, що акціонерне товариство "Науково-виробнича корпорація "Конструкторське бюро машинобудування" є підприємством у Російській Федерації, яке розробляє та виготовляє військову техніку, зокрема, високоточні тактичні ракетні комплекси, оперативно-тактичні ракетні та зенітно-ракетні комплекси, протитанкові ракетні комплекси на замовлення міністерства оборони.

У відомстві додали, що це "посилює військовий потенціал Російської Федерації, яка залучає зазначену військову техніку під час здійснення збройної агресії проти України".

Раніше генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що наразі необхідно посилювати санкційний тиск на державу-агресорку Росію та запровадити секторальні санкції, які вдарять економіці РФ.

Нагадаємо, 3 березня уряд Канади оголосив про новий раунд санкцій проти Росії. Їх запровадили через смерть опозиціонера Олексія Навального.

Водночас 1 березня Швейцарія приєдналась до тринадцятого пакета санкцій Європейського Союзу проти держави-агресорки Росії. Відтак, згідно із зі списком ЄС, Швейцарія запроваджує обмеження проти 106 фізичних та 88 юридичних осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.03.2024 19:59