Денис Малюська. Джерело: pravo.ua

"Можуть бути тисячі": міністр Малюська розповів, кого із засуджених мобілізують до війська

Законопроект про мобілізацію засуджених розроблений спільно Міністерством оборони, Збройними силами України та Міністерством юстиції. Проте кількість осіб, яких можуть призвати до ЗСУ, визначить фінальний варіант документа та голосування у парламенті.

Про це розповів міністр юстиції України Денис Малюська в коментарі Espreso. TV.

За його словами, з приводу цього документа все ще тривають дискусії, і народні депутати України висловлюють різні думки. При цьому до списку мобілізованих можуть потрапити тисячі українських засуджених.

"Єдина дискусія, яка залишилася, хоча компромісу досягнули останніми днями, — щодо категорії, які не зможуть узяти участь у мобілізації", — зазначив він.

За словами міністра, є певні сенситивні категорії, щодо яких народні депутати остерігаються їх залучення до війни.

"Почекаймо голосування остаточного, там у документі будуть статті кримінального кодексу. Тобто осіб, які вчинили певні категорії злочинів, не мобілізують", — підсумував Денис Малюська.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль нещодавно заявив, що на сьогодні немає потреби мобілізувати 500 тисяч осіб. За його словами, такий масштаб мобілізації не вважається обов’язковим з огляду на ротації, які відбуваються на передовій, і надходження озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2024 14:59