Фото: Pixabay

МЗС Польщі викликає російського посла "на килим" через порушення повітряного простору ракетою РФ

Міністерство закордонних справ Польщі викликає російського посла Сергія Андрєєва "на килим" через порушення ракетою РФ повітряного простору країни, під час обстрілу України 24 березня.

Про це повідомляє Polsat News.

Наголошується, що російські ракети вже не вперше порушують повітряний простір Польщі під час масованих обстрілів України. 

"Це не перший випадок, коли польський простір перетинає ракета Російської Федерації. Наскільки нам відомо, це сталося втретє. Тому посла Російської Федерації буде викликано міністром Радославом Сікорським для надання інформації та пояснень, від яких залежатимуть наші подальші дії", — сказав заступник голови МЗС Польщі Анджей Шейна.

Посадовець зауважив, що російський посол повинен з'явитися до МЗС сьогодні або завтра відповідно до дипломатичного протоколу.

Як відомо, у неділю, 24 березня, російська ракета під час масованого обстрілу України на 39 секунд залетіла на територію Польщі. В уряді сусідньої країни запевнили, що могли її збити, якби вона порушила повітряний простір іще далі вглиб країни.

У Польщі зазначили, що на постійній основі стежать за ситуацією на території України та завжди готова забезпечити безпеку польського повітряного простору.

Нагадаємо, 24 березня у небі над Львівщиною літали ворожі ракети, місцеві мешканці чули звуки вибухів. Російські окупанти атакували область приблизно 20 ракетами та сімома ударними безпілотниками. Деякі ракети зафіксовано в безпосередній близькості до кордону з Польщею.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.03.2024 17:59