Петер Сійярто. Джерело: угорські ЗМІ

МЗС Угорщини звинуватило Польщу у таємній торгівлі з Росією

У суботу, 24 серпня, очільник міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто звинуватив Польщу у таємному веденні торгівлі з Російською Федерацією. Суми операцій сягають декілька мільярдів євро.

Заяву Сійярто на Tranzit Festival опублікував речник уряду Угорщини Золтан Ковач.

Сійярто звернув увагу на лицемірство певних країн, зокрема Польщі, які "таємно продовжують вести торгівлю з Росією і водночас публічно критикують інші держави за ті ж самі дії".

Угорський дипломат наголосив, що у 2023 році товарообіг Польщі з РФ склав шість мільярдів євро, включаючи масштабні закупівлі російських добрив та продаж фармацевтичних препаратів й косметики.

"Наші польські брати тихо роблять те ж саме, тому вони не повинні критикувати нас за те, що ми відкриті та чесні в цьому питанні", — йдеться у заяві Сійярто.

Очільник угорського МЗС також розкритикував реакцію Євросоюзу на вибух газопроводу "Північний потік", назвавши його актом "державного тероризму", якщо до нього дійсно була причетна держава. Сійярто зазначив, що будь-яка реакція має бути пропорційною до тяжкості такого нападу.

Нагадаємо, 29 липня прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо зустрівся з послом України Мирославом Кастраном. Він пригрозив йому наслідками, якщо Київ не відновить транзит нафти російського "Лукойлу".

Раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто звинуватив у брехні свого польського колегу Радослава Сікорського. Зокрема, очільник МЗС Угорщини вважає, що Сікорський збрехав, коли заявив, що Сіярто підтримує пропозицію провести наступну неформальну зустріч міністрів закордонних справ ЄС в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 24.08.2024 21:51