Фото: ДБР

На Буковині правоохоронець особисто переводив ухилянтів через кордон

Співробітники Державного бюро розслідувань затримали правоохоронця з Чернівецької області. Його підозрюють у незаконному переправленні військовозобов'язаних через державний кордон з Румунією.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, з липня 2024 року правоохоронець забирав охочих в обумовленому місці та на власному авто довозив їх до одного зі сіл, яке розташоване поблизу румунського кордону.

За даними слідства, чоловік особисто, пішки через ліс, переводив своїх "клієнтів" через кордон. Зокрема, ціна послуги складала шість тисяч євро з особи.

"15 вересня 2024 року працівники ДБР затримали правоохоронця "на гарячому" під час передачі коштів від одного з охочих покинути країну", — йдеться у повідомленні прес-служби Бюро.

Переправляв військовозобов'язаних за кордон

Фото: ДБР

Затриманому правоохоронцю слідчі повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України). Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. За цей злочин правоохоронцю загрожує до дев'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України за сприяння інших структур ліквідувала ще одну схему ухилення від мобілізації. На Київщині затримано трьох організаторів оборудки, якими виявилися керівники двох районних територіальних центрів комплектування та їхній спільник — громадянин країни Південного Кавказу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.09.2024 01:59