Фото ілюстративне зі соцмереж

На Хмельниччині хірурга звинувачують у непотрібній операції для дитини: йому загрожує три роки ув’язнення

Завідувачу хірургічного відділення однієї з лікарень Хмельницького району призначив непотрібну операцію 11-річній дитині. Тепер йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Про це повідомила прес-служба Хмельницької обласної прокуратури.

Слідство встановило, що 2020 року до приймального відділення лікарні доставили 11-річного хлопчика зі скаргами на підвищену температуру, загальну слабкість і біль у черевній ділянці праворуч.

"Після первинного огляду лікар приймального відділення поставив хлопчику діагноз "гострий апендицит під знаком питання" та направив на подальше лікування у хірургічне відділення", — зазначили у прокуратурі.

Завідувач хірургічного відділення після лабораторної діагностики підтвердив діагноз. Однак, за даними слідства, він не провів додаткове ультразвукове дослідження органів черевної порожнини та гастроскопію, а також не призначив обов’язкову консультацію в педіатра та ЛОРа, а натомість вирішив оперувати дитину.

"Після проведення операції з’ясувалося, що діагноз неправильний, а оперативне втручання було непотрібне, оскільки у хлопчика був апендикулярний інфільтрат, що лікується шляхом проколів діаметром до одного сантиметра та введенням хірургічних інструментів", — додали правоохоронці.

Слідчі оголосили лікарю про підозру в неналежному виконанні своїх професійних обов’язків унаслідок недбалого та несумлінного ставлення до них, що спричинило важкі наслідки неповнолітньому. Санкція статті передбачає до трьох років ув’язнення з позбавленням права обіймати посаду на такий же термін.

Нагадаємо, що 13 січня цього року у Львові помер п'ятирічний хлопчик після видалення молочних зубів. Раніше дитина впала у кому під загальною анестезією. Тоді прокуратура проводила розслідування за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичними працівниками.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.08.2024 22:15