Фото: Pixabay

На Львівщині судитимуть двох прикордонниць, які торгували конфіденційною інформацією

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо двох прикордонниць, які продавали інформацію з закритих державних баз даних. Обвинувальні акти направлено до суду.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

Працівники ДБР у співпраці з СБУ викрили прикордонниць, які порушували закон, ще на початку 2024 року. Варто зазначити, що жінки працювали у різних підрозділах і не були знайомі, однак діяли за схожою схемою.

Обидві вони допомагали чоловікам виїхати за кордон. На порушниць через посередників зверталися "клієнти" з проханням встановити, чи не перебувають вони в розшуку військкомату, як ті хто уникає призову на військову службу. Ціна послуги — 150 доларів з однієї особи. Частину грошей віддавали посередникам, а частину залишали собі.

Військовослужбовиць відсторонили від виконання обов’язків та перевели для проходження служби в один з бойових центрів на Чернігівщині. Обох судитимуть за несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом (ч. 2 ст. 361-2 КК України). А одна з них буде відповідати ще й за несанкціоноване копіювання інформації, що призвело до її витоку, вчинене повторно (ч. 3 ст. 362 КК України). Їм загрожує до 6 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що раніше працівники ДБР затримали прикордонника під час отримання хабаря. У взаємодії з Держприкордонслужбою було затримано прикордонника з Буковини, який обіцяв допомогти ухилянту незаконно перетнути державний кордон з Молдовою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.03.2024 04:15