Фото: Нацполіція

На Миколаївщині жінка вкрала понад 500 тис. грн донатів на ЗСУ: як її покарали

У Миколаївській області 42-річна жителька міста Первомайська вкрала понад 500 тисяч гривень благодійних внесків на потреби Збройних сил України. Суд виніс вирок зловмисниці.

Про це повідомила Миколаївська обласна прокуратура.

"Первомайська окружна прокуратура Миколаївської області підтримала публічне обвинувачення у кримінальному провадження стосовно 42-річної жительки міста Первомайська за фактом заволодіння чужим майном, шляхом зловживання довірою, вчинене у великих розмірах (шахрайство) (ч. 3 ст. 190 КК України)", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що фігурантка бувши волонтером декількох благодійних організацій, зловживаючи довірою громадян, які організували благодійні збори на закупівлю автомобілів для ЗСУ, обіцяла допомогти у придбанні транспортних засобів по значно нижчих цінах. Після зарахування грошових коштів на особистий рахунок, зловмисниця забула про обіцянку та розпорядилася грошами на власний розсуд. У такий спосіб шахрайка заволоділа понад 500 тисяч гривень благодійних внесків.

жителька Первомайська отримала термін

Фото: Нацполіція

Суд визнав жінку винною та призначив покарання у виді позбавлення волі строком 4 роки 6 місяців. Проте вирок суду поки чинності не брав. Відтак, наразі засуджена перебуває під нічним домашнім арештом. 

Нагадаємо, Служба безпеки України (СБУ) спільно з Національною поліцією нейтралізувала злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Запоріжжя. Зловмисники "вибивали" з людей неіснуючі борги, а у разі відмови платити — викрадали своїх жертв та відвозили їх до покинутої будівлі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 18.01.2024 15:09