Фото: Нацполіція

На Рівненщині чоловік на замовлення росіян спалив авто військових ЗСУ (фото)

У Рівненській області правоохоронці затримали чоловіка, який на замовлення росіян спалив авто військовослужбовців Збройних сил України. Палій запевняє, що не знав про те, що виконує вказівку агресора.

Про це повідомила прес-служба поліції Рівненської області.

Як розповіли правоохоронці, 22-річний житель обласного центру, шукаючи легкий підробіток, в одному із російських чат-ботів знайшов пропозицію за винагороду підпалити авто, яке належить Збройним силам України. Вже 2 липня рівнянин підпалив автомобіль Nissan Almera, який належав військовослужбовцю. Про виконану "роботу" відразу відзвітувався ворогу, надіславши підтверджуючі фото.

На цьому чоловік не зупинився і вже за декілька днів він підпалив ще один транспортний засіб — Nissan X-Trail, який готували на передову захисникам. Крім того, вогонь поширився на інше авто.

"Надалі в російських медіа відео з такими авто видаються за підпали автомобілів працівників ТЦК та СП, аби створити у ворожих медіа картинку самовільної ініціативи українців, що нібито виступають проти мобілізації", — наголосили у поліції.

Натомість сам зловмисник запевняє, що йому, мовляв, терміново потрібні були гроші й він не знав, що виконує вороже замовлення. За такий "заробіток" наразі йому загрожу до 10 років тюрми.

Нагадаємо, раніше в Одеській області неповнолітні хлопці підпалили два автомобілі військовослужбовців. Підлітків затримали правоохоронці. Їм загрожує позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.07.2024 13:30