Мітинг у Бучачі. Скріншот із відео

На Тернопільщині у ТЦК від нападу епілепсії помер чоловік: поліція проводить розслідування

У четвер, 29 лютого, на Тернопільщині в Бучачі помер чоловік після перебування в ТЦК. Травм і слідів насильницької смерті медики не виявили. Правоохоронці розпочали розслідування, а мешканці міста вийшли на імпровізовані мітинги.

Про це повідомило "Файне місто" з посиланням на поліцію Тернопільської області.

"У четвер, 29 лютого, близько сьомої години ранку до співробітників відділення поліції №2 Бучача надійшло повідомлення від чергового лікаря про те, що у лікарні раптово помер 49-річний мешканець Чортківського району", — йдеться в повідомленні.

Виїхавши на місце події, поліцейські встановили, що 27 лютого близько 17 години чоловіка без свідомості каретою швидкої допомоги доправили до місцевої лікарні з території роти охорони місцевого ТЦК, що на вулиці Підгаєцькій у Бучачі. За попередніми даними, медики діагностували у нього напад судом і епілепсію.

Під час огляду тіла померлого видимих травм і слідів насильницької смерті не виявили. Для встановлення причини смерті тіло чоловіка направили на судово-медичну експертизу.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань Кримінального кодексу України — умисне вбивство з приміткою "Природна смерть".

Поліція Тернопільської області перевіряє факт смерті чоловіка у ТЦК міста Бучача. 49-річний мешканець Чортківського району помер після нападу епілепсії.

Односельці померлого 29 лютого зібралися біля мерії Бучача та вимагали роз'яснень. З ними вийшли спілкуватися мер міста та військком. Сестра померлого заявила, що її брат потрапив до ТЦК ще у неділю.

"Він зателефонував, сказав, що його забрали до військкомату. Що нічого не знає, чекає. Я йому декілька разів казала — хто прийде до тебе, кажи, що в тебе епілепсія, лежав у лікарні... Брат розповів, що ніхто до нього не приходив і нічого не запитував", - повідомила жінка.

У вівторок матері чоловіка в ТЦК телефоном повідомили, що він у реанімації. Родичі поїхали до лікарні та дізналися, що чоловік у комі. 29 лютого він помер. Сестра померлого каже, що він двічі лежав у лікарні через епілепсію, про що є документи, що підтверджують.

Нагадаємо, раніше в лютому мешканець Тернополя Микола Ірзайкін помер через дев’ять днів після мобілізації. У Тернопільському обласному центрі комплектування та соціальної підтримки прокоментували трагічний інцидент.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.03.2024 08:59