Фото ілюстративне. Джерело: armyinform

На тлі візиту Путіна до КНДР росіяни почали масштабні військові навчання у Тихому океані

Росіяни почали великі навчання у Тихому океані. Вони проходять під час візиту російського диктатора Володимира Путіна в Північну Корею.

Як повідомляє видання Bild, у маневрах російського Військово-морського флоту беруть участь близько 40 кораблів, катерів та суден забезпечення.

Зазначається, що Москва направить у район військових навчань близько 20 літаків і вертольотів. Відомо, що маневри триватимуть до 28 червня в акваторії Тихого океану, Японського та Охотського морів. Окупанти заявляють, що навчання нібито покликані відпрацювати захист від повітряних атак та боротьбу з підводними суднами. Видання наголошує, що у вівторок, 18 червня, Путін відправився у Північну Корею з дводенним "дружнім державним візитом".

Раніше, а саме у понеділок, 17 червня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що візит Путіна до Північної Кореї свідчить про те, що Росія все більше залежить від авторитарних країн. Зокрема, на думку Столтенберга, майбутня поїздка диктатора до КНДР "демонструє, наскільки президент Путін і Москва зараз залежать від авторитарних країн по всьому світу".

"Їхніми найближчими друзями й найбільшими прихильниками російських військових зусиль, загарбницької війни, є Північна Корея, Іран і Китай", — додав він.

Столтенберг також нагадав, що Північна Корея вже поставила до Росії один мільйон снарядів і продовжує це робити далі.

Нагадаємо, 17 червня аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що "інтерес" Володимира Путіна діалогу покликаний схилити Захід до поступок, які порушать суверенітет України. Насправді ж кремлівський диктатор не зацікавлений у жодних мирних переговорах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.06.2024 16:45