Фото: соцмережі

На які умови не погодиться Україна у новій зерновій угоді: відповідь посла

Україна не погодиться на повернення до умов, які були в рамках першого зернового коридору. При цьому в Туреччині не полишають сподівань відновити його роботу.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив посол України у Туреччині Василь Боднар.

"Те, що ми створили свій власний коридор (у Чорному морі, — ред.), стимулює партнерів прокладати інші маршрути. Я хотів би нагадати, що кораблі проходять територіальними водами Румунії, Болгарії та Туреччини, а зараз йде мова про створення більш безпечного маршруту", — сказав посол.

За словами Боднара, єдине, що не влаштовує офіційний Київ — це повернення до умов, які були прописані в угоді першого зернового коридору.

"Ніякого контролю, ніяких обстежень суден, які йдуть з українських портів, бути не може. Ми на це ніколи не погодимось", — заявив він.

Василь Боднар також наголосив, що ці переговори — частина підготовки до Конференції з продовольчої безпеки, яка пройде у Туреччині наприкінці серпня.

Нагадаємо, речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив у січні, що українським зерновим коридором на той час пройшли вже 500 суден. Його робота фактично вийшла на потужності до повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.07.2024 21:59