Фото: Telegram-канал Давида Арахамії

"Наближається криза у парламенті": ще 17 "слуг" написали заяви на складання мандата

В українському парламенті назріває велика криза через відсутність бажання у депутатів працювати. Ще 17 "слуг народу" написали заяви про складання мандата народного депутата.

Таку заяву зробив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, пише LB.ua. За його словами, єдність у Раді була півтора року тому, а нині ситуація в цьому плані ще гірша, ніж до повномасштабного вторгнення Росії.

"З парламентом узагалі велика криза наближається, тому що в мене тільки у фракції 17 заяв на складання мандата. Тобто в нас уже 401 людина в парламенті, ще одну ми точно відпустимо за медичними обставинами — буде 400 людей. 226 (мінімально необхідна кількість для ухвалення рішення, — ред.) з 400 дуже важко збирати, чесно кажучи", — сказав Арахамія.

За словами очільника фракції "Слуга народу", в інших фракціях і партіях є також люди, які хочуть піти. 

"Ми вирішили для себе, що не будемо давати голоси за складання мандатів, тільки якщо медично є дійсно ситуація, а так більше ніяких немає умов, через які ми будемо голосувати за складання мандатів. Для того, щоб зберегти парламент легітимним", — наголосив Арахамія.

Раніше народний депутат України Віталій Данілов написав заяву про складання депутатського мандату. Він є членом партії ВО "Батьківщина".

Нагадаємо, 27 липня Верховна Рада на засіданні позбавила мандата нардепа від "Слуги народу" Юрія Арістова. Відомо, що раніше вже колишній заступник голови комітету парламенту з питань нацбезпеки, оборони та розвідки попри заборону виїхав на відпочинок на Мальдіви.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.01.2024 12:59