Володимир Кудрицький. Джерело: "Медіацентр Україна"

"Найскладніший період літа — позаду": в "Укренерго" зробили обнадійливу заяву щодо відключень світла

Ситуація в українській енергосистемі значно покращилася. Це насамперед пов’язано з тим, що відступила аномальна спека.

Таку заяву зробив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"У нас є всі причини очікувати, що найскладніший період літа — уже позаду. Ми пройшли дуже складні пару тижнів і зараз дійсно ситуація покращилася", — зазначив він.

Кудрицький пояснив, що це пов’язано з тим, що нарешті спала рекордна спека. Відповідно зменшилося споживання електроенергії.

"І також, звичайно, це пов’язано з тим, що вийшли з ремонту певні енергогенеруючі потужності — довгоочікувані, важливі для енергосистеми — які, безумовно, додають нам потужності та скорочують дефіцит. Тому замість складного режиму три-чотири черги — ми маємо одну-дві, які застосовуються залежно від часу", — заявив посадовець.

Також  голова "Укренерго" попередив, що в деякі години дефіцит можу бути менший, в деякі — трохи більший. Також інколи навіть є можливість не запроваджувати ніяких обмежень електроспоживання.

"І якщо не буде якихось нових масштабних пошкоджень електростанцій — то ситуація матиме тенденцію до покращення. Принаймні, у наступні декілька тижнів", — спрогнозував Кудрицький.

Варто зазначити, що енергетики достроково закінчили плановий ремонт атомного енергоблока та під'єднали його до системи.  Це додало до енергосистеми 1000 МВт потужності та суттєво вплине на стабільність енергосистеми в цілому.

Нагадаємо, раніше у ДТЕК пояснили, чому вночі теж вимикають світлоЗокрема, на це впливає нічне прання та навіть прасування. Також уночі споживають електроенергію об’єкти критичної інфраструктури, заводи, підприємства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.07.2024 17:41