Намагаються мінувати: прикордонники розповіли, як змінилась діяльність російських ДРГ

Російські диверсанти знизили активність на прикордонній території України. Водночас диверсанти намагаються здійснювати мінування, але у бій не вступають.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Так, він зауважив, що наразі прикордонники помітили зменшення активності російських диверсійно-розвідувальних груп, зокрема у Сумській області, але повністю від диверсійної діяльності окупанти не відмовилися. За його словами, це спостерігається періодично у Чернігівській області.

"Якщо раніше диверсійно-розвідувальні групи, у тому числі намагалися вступати у бій з українськими захисниками або захопити якісь позиції, то зараз диверсійна діяльність більше проявляється у мінуванні місцевості", — наголосив представник ДПСУ.

Він зазначив, що українські військові активно протидіють російським диверсантам. Зокрема, бійці використовують дрони, технічні засоби контролю за місцевістю, щоб вчасно викривати групи диверсантів і не дозволяти їм чинити будь-які дії на території України.

"Активність ворожих диверсантів зменшилася через дії українських військових у прикордонних районах", — додав Демченко.

Нагадаємо, раніше Демченко повідомляв, що на кордоні України з Білоруссю не спостерігається накопичення або переміщення сил та засобів білоруської армії. Водночас увага до кордону з цією країною залишається надзвичайно важливою для посилення української оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.09.2024 01:30